BIOSATNIK.CZ

Fotky nádobí, které používám při přípravě kvásku a chlebového těsta

Jak je vidět na fotce, úzkostná čistota vůbec není třeba. Na tu je třeba dbát pouze při zakládání nového kvásku. Starší kvásek už je dostatečně stabilní a kyselý. Skleničku, ve které je kvásek uchovaný v lednici nemyji vůbec. Když je kvásek krmen, tak tato sklenička stojí na lince a slouží jako odkladiště pro lžíci špinavou od míchání kvásku, přesně tak jak je to na fotce. Jak je také vidět, pro vedení kvásku používám plastovou nádobu a kovovou lžíci, i když je možno se někdy dočíst, že se to nesmí, že se tím kvásek ničí atd…. Sklo je samozřejmě lepší, ale i kvalitní plast je vůči kyselinám v kvásku dostatečně odolný. Lžíce, kterou používám má delší rukojeť a malou plochu. Jedná se o lžičku určenou ke kávě (macchiato). Na míchání kvásku má ty správné proporce (malá plocha ušpiněná od kvásku).Odměrku 500 ml používám k dávkování mouky do těsta a lopatku (50 ml) k přenášení mouky z pytlíku do odměrky.

nádobí



Pohled do formy Unold Backmeister 8650: forma?600