BIOSATNIK.CZ

Výběr pekárny

Pokud chcete péct kváskový chleba v automatické pekárně, pak by měla Vaše pekárna splňovat následující:

1. Mít jeden volitelný program. To znamená, že já sama si můžu naprogramovat jak dlouho se bude těsto míchat, jak dlouho bude kynout, jak dlouho se bude péct atd. Například moje pekárna (Unold Backmeister 8650) umožňuje 0-30 min předehřívání, 0-20 min míchání těsta, 0-120 min první kynutí, 0-120 min 2. kynutí, 0-120 min 3. kynutí, 0-60 min pečení a 0-60 min uchování teplého chleba. To znamená, že chleba může kynout až 6 hodin aniž bychom se o něj museli starat.

2. Mít nádobu s velmi kvalitním povrchem, protože těsto je kyselé a může narušit (naleptat) povrch. Unold Backmeister 8650 má povrch „Quantanium“, který se zdá být velmi odolný.

A to je co se týká požadavků v podstatě vše. Další požadavky jako velikost chleba, 1 nebo 2 hnětací háky, ostatní programy … už záleží jen na Vás.

Výběrem automatických pekáren se na internetu zabývá spousta stránek, mimo jiné Pekarny.unas.cz.

Je nutné dodat, že i s obyčejnější pekárnou bez volitelného programu lze kváskový chleba úspěšně péci jen je s tím o malinko víc práce.