BIOLENKA.CZ

BIOSATNIK.CZ

Vítejte na stránkách věnovaných pečení chleba s použitím žitného kvasu!


S pečením kváskového chleba jsem začala na jaře 2006. Na počátku mého zájmu o kváskový chleba stála zmínka na českém internetu, načež jsem začala hledat jak se takový chleba peče, ale “jak na to” jsem se dozvěděla až na stránkách německých a amerických. Proto jsem se rozhodla vyplnit mezeru na českém internetu a tak vznikl nejprve můj (již neexistující) blog a později tyto stránky (založeny v únoru 2009).

Cílem těchto stránek je podat jednoduchý a fungující návod na to, jak doma připravit kvásek a péci z něj výborný a zdravý kváskový chleba. Snažím se dodržovat zásadu psát pouze o postupech, které mám sama vyzkoušené a o kterých neomylně vím, že fungují.

Veškeré základní informace potřebné pro zahájení pečení chleba s kváskem jsou uvedeny v sekci Návody, doplňující informace jsou pak uvedeny v Článcích. Věřím, že nejnavštěvovanější sekcí se ale stane Diskuze, protože jsem přesvědčena, že osobní zkušeností a jejím sdílením se člověk naučí nejvíce.

Novinky

  • Přečtěte si příběh kvásku!
  • NOVĚ nabízím můj sušený kvásek do prodejen zdravé výživy a pekařství. Pokud jej ve Vašem obchodě nenaleznete, doporučte Vašemu prodejci ať mě kontaktuje. Podrobný návod na oživení koupeného sušeného kvásku naleznete v sekci Návody.


  • Pro tyto stránky hledám sponzory, kteří by přispěli na zaplacení jejich provozu. Stačí poslat jen málo a pomůžete. Pro více informací klikněte sem.